Škorpija horoskop

Horoskop za ovu nedelju možete pogledati na dnu stranice.
Škorpija je emotivna i intuitivna,jaka i strastvena,
uzbudljiva ali i lubomorna,tajnovita i tvrdoglava.

Škorpije su poput vulkana ispod površine mirnog mora, koji može da ima erupciju u svakom trenutku. Međutim, oni među nama koji dobro razumeju ljude i naročito su pronicljivi mogu shvatiti agresivnost, ogromnu silu i često čudno hipnotičku ličnost pod mirnom spoljašnošću Škorpije. U konvencionalnim društvenim okupljanjima su prijatne , promišljene u razgovoru, dostojanstvene, i rezervisane, uvek predusretljive i ljubazne, mada ljudi rodjeni u ovom znaku često imaju prodorne oči koje čine da se njihovi pratioci i sagovornici pred njihovim pogledom osete goli i bespomoćni .

Škorpija je simbol seksa i Škorpioni su strastveni ljubavnici,sa više senzualiteta i seksualne energije od svih znakova. Za njih, sjedinjenje sa voljenim je cilj kako telesno tako i duhovno.Oni su sposobni da se vinu do najvećih visina u strasti ali razvrat i perverzija su uvek opasnost, i Škorpioni mogu da postanu monstrumi sadističke senzualnosti i erotike. Njihova osećanja su toliko jaka da čak i kada je njihova ljubav najveća, a u većini slučajeva idealističkog tipa, oni često postaju akteri tragičnih, pa čak i nasilnih romansi,svemu tome je kriva neverovatno jaka ljubomora.

Škorpionima je potrebna velika samodisciplina, jer su u stanju da prepoznaju kvalitete u sebi što ih razlikuje od drugih ljudi,te kvalitete mogu da koriste kako bi činili veliko dobro, ili veliko zlo. Njihova istrajnost i snaga volje su ogromni,kao i njihova dubina karaktera i strasna ubeđenja , ali su osetljivi i lako budu duboko dirnuti emocijama. Imaju sklonost da im se neko ili nešto ekstremno dopada ili ne dopada.

Oni mogu da upotrebe svoju energiju konstruktivno, kombinujući njihovo samopouzdanje sa lukavstvom i njihove ambicije sa velikodušnošću prema drugima pod uslovom da ih vole. Oni se odnose prema kolegama radnicima samo kao lideri .Oni su, odlični prijatelji, pod uslovom da im se ne radi ništa što će da im ospori čast jer su Škorpioni veoma ljubomorni. Deo negativne strane Škorpije je tendencija da odbacuju prijatelje kada im prestanu biti korisni , ali njihova savest o pristojnosti se bori sa ovom tendencijom.
Bunt protiv svih konvencija ih ponekad dovodi do političkog ekstremizma, do tačke gde ih mržnja prema drugima čini potpuno beskrupuloznim teroristima. Duboka ogorčenost, agresivni sadistički nagoni i brutalnost, bahatost ukupno, morbidna ljubomora, ekstremna nasilnost temperamenta, to su neke od Škorpijinih poroka. Na drugom ekstremu je Škorpion koji okleva, čovek ili žena koja je u stanju toliko dugo da ne radi ništa i postane lenština i samo-popustljiva osoba, zahtevajući ekstravagantne pohvale i laskanja od onih koji su njihovi prijatelji.

Kao toliko nadareni, mogu pronaći ispunjenje u mnogim zanimanjima. Njihov unutrašnji intenzitet može da dovede do ledene samokontrole potrebne za rad hirurga, koncentracija za istraživanja naučnika i heroizam vojnika. Svaka profesija u kojoj je potrebna analiza i istraživanje a koja se bavi praktičnim rešavanjem problema im potpuno odgovara.
Škorpioni su skloni bolestima jetre i bubrega, kamenu i pesku u bešici ili polnim bolestima.

Boja izbora za Škorpije je TAMNO CRVENA.

Odgovarajući dragi kamen je opal.

Vladajuća planeta je PLUTON.