Pluton

Pluton predstavlja metamorfozu,drastičnu promenu niotkuda,ne ostavlja ništa kao što je nekad bilo…

Pluton se više ne zove planeta, ali to ne pravi razliku u astrologiji i kako se tumači u horoskopu. Ovo malo nebesko telo je najudaljenije od Sunca, a najsporije obilazi dugu orbitu. Plutonu je potrebno 248 godina da prođe kroz ceo Zodijak – četvrt milenijuma. Zbog svoje eliptičkoj orbite, ostaje između 11 godina (u Škorpiji) i 32 godine (u Biku).

Njegov spor napredak čini da svoje pozicije u Zodijaku dele cele generacije. Ipak, drugi elementi u horoskopu može da njegov efekat učine znatno različitijim od jedne osobe do druge.
Pluton je sasvim nevidljiv golim okom. Nije otkriven sve do 1930, tako da još nismo doživeli više od njenog prelaska preko polovine Zodijaka.U 1930 je u Raku, a 2008 je ušao Jarca.
U horoskopu, Pluton predstavlja drastičnu promenu metamorfozu iz jedne situacije u nešto potpuno drugačije. Njegova pozicija u horoskopu pokazuje gde i kako takvi događaji se odvijaju za osobe koje su u pitanju.
Uprkos svoje minijaturne veličine, Pluton se smatra vrstom velikog brata u odnosu na Mars koji izaziva nagle dramatične događaje koji ne traju dugo, Pluton pak izaziva velike promene koje mogu trajati večno.

Ključne reči
Ovde je dvanaest zodijačkim znakova, i ključne reči za karakter koji im daje Pluton, tj. najvažnije i dramatične promene u životu:
Ovan nasilnost
Bik spor
Blizanci brzi
Rak trauma
Lav ličnost
Devica upravljač
Vaga predvidivost
Škorpija neshvatljivost
Strelac revolucionarnost
Jarac snagu
Vodolija nepredvost
Ribe haotičnost

Vladar
Pluton vlada nad Škorpijama, planeta je mračne tajne, što znači da ima tendenciju da bude najočigledniji.Ona se uzdiže u Lavu. Ne postoji Horoskopski znak gde je oslabljen Pluton, osim možda u Vodoliji i, u manjoj meri Devici. Takođe, njegovi efekti imaju tendenciju da budu manje evidentni u vazdušnim znacima.
Svako od nebeskih tela predstavlja period u ljudskom životu od oko sedam godina. U slučaju Plutona zaista je reč o prelazu iz života u smrt, ili baš poslednjoj fazi života. Pandan ovome je samo rodjenje koje se takodje može nazvati plutonskim dogadjajem.

Digg Del.icio.us StumbleUpon Reddit Twitter RSS