Blizanci horoskop

Vaš nedeljni horoskop možete pogledati na dnu stranice.
Blizancisu:prilagodljivi,svestrani,komunikativni,duhoviti,i uvek izgledaju mladalački,elokventni ali i nervozni i napeti,površni i nedosledni,lukavi i radoznali.

Ovaj znak je povezan sa planetom Merkur, planetom od detinjstva i mladosti pa oni kojima ona vlada imaju tendenciju da imaju vrline ali i mane koje imaju mladi.Kao deca su živahni, i srećni, ako su prave okolnosti za njih, ili su egocentrici, maštoviti i nemirni. Oni počinju nove aktivnosti entuzijazmom, ali nedostatak volje i stalna potreba za novinama pokreće ih da lete od projekta do projekta kao leptir od cveta do cveta. Za njih je život igra koja uvek mora da bude puna svežih poteza i kontinuirane zabave, slobodnog rada i bez rutine. Pošto oni nemaju kvalitet savesnosti, oni su skloni da se bore za gubitničku stranu u pokušaja da se oni prave moralni (u najširem smislu te reči). Oni su nežni, uljudni, ljubazni, velikodušni i pažljivi prema siromašnima i onima koji pate – pod uslovom da se nijedna od aktivnosti koje proističu iz ovih osobina ne meša previše sa njihovim životima i pogodnostima.Blizanci brzo nauče da koriste svoje spoljašnje atraktivnosti da ostvare svoje ciljeve, a kada ne uspeju koristiće bilo koje oružje u svom arsenalu – beskrupulozno laganje, i lukavstva. U svojim boljim trenucima mogu da se trude da budemu iskreni i otvoreni, ali je lični interes kod njih skoro uvek pobednik. Ako stvari idu protiv njih, oni će se duriti se kao deca.
Takođe kao deca, traže pažnju, divljenje, kao i provodjenje vremena sa njima, energije i novca, bivaju jako ozlojeđeni ako ne dobiju ono što žele. Oni odražavaju svaku promenu u svom okruženju, kao kameleoni, i mogu postati pesimistični, sumorni, zlovoljani i sebični ako okolnosti postanu loše. Ako su uslovi života postali zaista loši, njihova snaga volje može u potpunosti da ih napusti. Oni mogu postati nesigurni u sebe,povučeni, ili nervozno zapaljivi ratoborni, mrzovoljno nezadovoljni, teški i razdražljivi.

Većina Blizanaca imaja istančanu, intuitivnu, ponekad briljantnu inteligenciju i oni vole umne izazove. Ali njihova koncentracija, iako intenzivna neko vreme, ne traje. Njihova mentalna okretnost i energija im daju proždrljiv apetit za znanjem od mladih dana pa nadalje, iako im se ne dopada disciplinovano učenje. Oni će lako razumeti skoro sve što zahteva inteligenciju i mentalnu veštinu, i često su u stanju da lako steknu ručne veštine .Njihov intelekt je veoma analitički, a ponekad im daje tako veliku sposobnost da vide sve strane problema pa teško donose odluke.Ako se suočavaju sa teškoćama, oni imaju malo odlučnosti da brinu o problemu dok ne nađu rešenje – oni će češće pokupiti savet drugih.

U ljubavi su promenljivi, to nije namerno, već zbog osnovne nedoslednosti njihove emotivne prirode, koja ima amoralan pogled na ljubav. Njihova je tamna strana ta koja može da ih učini neprijateljski raspoloženim prema sentimentalnosti, koja stoji iza neke romantične situacije. Blizanci najčešće neće uzeti ništa ozbiljno. Dakle, u ljubavi, uprkos njihovoj privremenoj dubini osećanja,njihov intenzitet angažovanja traje samo dok je ljubav nova, oni su površni, hladna srca, nesposobni da razumeju bol koji mogu da nanesu drugima. Oni vole intrige, uzbuđenje potere, ali kada su uhvatili plen, oni gube interesovanje i gledaju da nadju sledećeg partnera.

Blizanci mogu biti uspešni u mnogim sferama života iako njihove opšte karakteristike imaju tendenciju da ih čine nepouzdanim. Oni su često vešti manipulatori jezika u govoru i pisanju, i mogu biti: političari, diplomate , govornici, propovednici , nastavnici, autori, pesnici, novinari ili advokati. Odgovara im bilo koje zanimanje koje kombinuje brzi ritam sa promenom okruženja pa im odgovara da rade kao prodavci,agenti, vozači,piloti,oficiri…. Zato što su nepristrasni, logičari, racionalisti i analitičari mogu postati dobri naučnici, posebno u oblasti medicine i astronomije. Negativno mogu se pretvoriti u varalice, lopove, pa čak i falsifikatore.

Blizanci treba da paze ruke, ramena,pluća i nervni sistem kao i od bolesti i nesreća povezanim sa gornjim delom tela.Boja koja odgovara Blizancima je zelena,dragi kamen smaragd.